Varför tävlingslicens

Att ansöka om tävlingslicens för öppet vatten

Du som ska delta i öppet vatten tävlingar och delta i tävlingsklass, måste ha en tävlingslicens för öppet vatten men för deltagande i motionsklass krävs ingen tävlingslicens.
Är du medlem och har en aktiv tävlingslicens för någon annan simidrott; simning, konstsim, simhopp och/eller vattenpolo, så sänd mail till results@svensksimidrott.se – och begär ett kostnadsfritt tillägg av öppet vatten licens, (samma licens-ID för alla simidrotter).
Du som inte är medlem i någon simförening tillhörande Svenska Simförbundet, ska först bli godkänd som medlem i simföreningen och därefter kan simföreningen begära licens för öppet vatten till dig.

Fyll i alla uppgifter i nedanstående formulär och klicka på ”Ansök om medlemskap och tävlingslicens”. Då sänds mail till vald simförening och till Svenska Simförbundet. Föreningen har informerats om att begäran om medlemskap och licenser inkommer och ska därefter kontakta dig på något sätt och bekräfta att du antas som medlem, samt därefter begära licens som Svenska Simförbundet tilldelar. Ambitionen är att du inom 48 timmar ska ha tilldelats en licens för öppet vatten (licens-ID) via din e-postadress, som du sedan använder vid anmälan till tävlingsklass.

Licensavgifter:
150 kr för barn 12 år och yngre
225 kr för ungdom 13-16 år
300 kr för 17 år och äldre

Uppgift på föreningens medlemsavgift lämnas av föreningen då de kontaktar dig.

Ansök om Open Water Licens